Gospodarie din Boroaia, lovita de trasnet luni dupa-amiaza


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni s-au confruntat pe parcursul după-amiezii de luni cu două puternice incendii izbucnite în tot atâtea gospodării particulare din judeţ, într-unul dintre cazuri flăcările izbucnind din cauza unui trăsnet.

Conform datelor obţinute de la Biroul de presă al ISU Suceava, incidentul a fost semnalat aproape de orele 18:00 în comuna Boroaia, judeţul Suceava, Detaşamentul de pompieri Fălticeni şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Boroaia intervenind cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosirea pompierilor, ardea adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la restul gospodăriei şi la o locuinţă învecinată până la stingerea incendiului flăcările reuşind să mistuie grajdul şi aproximativ două tone de furaje.

Garda de intervenţie Gura Humorului, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani au intervenit şi marţi în jurul orelor 15:30, cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Slătioara, comuna Stulpicani.

Potrivit ISU Suceava, pârjolul de aici a înghiţit casa de locuit şi adăpostul de animale, alături de circa o tonă de fân, mobilier şi alte bunuri materiale. Flăcările au afectat şi gospodăria învecinată, unde au ars adăpostul de animale şi jumătate de tonă de fân.

Pentru stingerea flăcărilor, pompierii au muncit mai bine de trei ore, cercetările stabilind că tot necazul a pornit din cauza unui conductor electric defect. Din fericire, în ambele situaţii nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de