28 de gospodarii din Rasca si Vatra Moldovitei au fost inundate in urma ploilor abundente

În urma fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore pe raza judeţului Suceava au fost inundate un număr de 28 de gospodării din localităţile Râşca şi Vatra Moldoviţei, informează prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, într-un comunicat de presă. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, la faţa locului s-au deplasat detaşamente ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina“ Suceava.

Sinescu a arătat că în urma ploilor şi a revărsării pârâului Budăcelu în localitatea Râşca – satul Buda au fost inundate 6 gospodării ( curţi, beciuri, terenuri agricole ) şi sediul unei societăţi comerciale. La locul intervenţiei s-a deplasat detaşamentul ISU Fălticeni.

Prefectul a mai precizat că în dimineaţa zilei de marţi, 5 iunie a.c., în localitatea Vatra Moldoviţei – satul Valea Stânii în urma ploilor şi reversării a trei pâraie (Palamania Mare, Palamania Mică, Iernatic) au fost inundate un număr de 22 gospodării (6 locuinţe, 8 anexe, 23 de curţi, 16 beciuri, 5 fântâni şi 20 de hectare teren agricol) şi curtea unei şcoli generale din localitate

„Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au condus la ridicarea nivelurilor pâraielor din zonele menţionate, prin cumularea debitelor torenţilor de pe versanţi. S-a intervenit pentru evacuarea apei din locuinţele inundate, decolmatarea podeţelor, evacuarea apei din subsoluri, îndepărtarea aluviunilor de pe căile de comunicaţii“, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, care a fost prezent pe teren în comuna Vatra Moldoviţei.

El a mai adăugat că au fost înştiinţate Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, Instituţiile din Grupul de Suport Tehnic pentru inundaţii, instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Avertizarea meteorologică Cod Galben se menţine până miercuri, 6 iunie, ora 18.00.