„MITA ŞI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE!”

Comunicat de presa

Articolul 36 din Constituţia României legiferează dreptul la vot al persoanei ca drept fundamental democratic al fiecărui individ în scopul exprimării opiniei sale libere cu privire la realităţi şi problematici sociale, economice şi politice în legătură cu care statul îi solicită implicarea şi opinia în vederea formării unui curent majoritar care să coaguleze voinţa populară.

Dreptul la vot este un drept constituţional ce trebuie exercitat în condiţiile prevăzute şi impuse de lege. Pentru buna desfăşurare a procesului de vot, Ministerul Administraţiei şi Internelor derulează campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor împotriva fraudelor electorale – “Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Au fost desfăşurate activităţi în zonele identificate cu risc de producere a unor incidente electorale, o atenţie deosebită fiind acordată comunităţilor rurale. Împreună cu lucrătorii Secțiilor de Poliție Rurală Moara, Vicovu de Sus, Păltinoasa, Bosanci si Mălini au fost organizate 15 activităţi de informare a cetăţenilor prin distribuire de materiale de campanie.

Au fost organizate întâlniri cu factori decizionali din comunităţile de romi cu prezentarea scopului şi obiectivelor campaniei, mesajul campaniei fiind diseminat printr-o abordare specială, împreună cu liderii acestora.

Polițiștii de prevenire și lucrători din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus au promovat campania desfășurând activități specifice la târgul săptămânal organizat în această localitate și care reunește cetățeni și comercianți din întreaga zonă de nord a județului.

De asemenea, au fost organizate puncte de informare în centrele comerciale sucevene. Activităţile de informare a sucevenilor privind sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea şi responsabilizarea acestora continuă în vederea atingerii scopului campaniei – exercitarea de către cetăţeni a unui VOT CORECT.