Sucevenii au sesizat la 112 ca tusul de pe stampila de vot nu este suficient pentru a putea vota pe toate buletinele de vot


Intră acum și în grupul de

Un număr de 22 de sesizări privind diverse incidente electorale, din care 13 sesizări nu s-au confirmat, iar cinci sunt în curs de soluţionare, au fost înregistrate, duminică, în județul Suceava, până la ora 15.

Centrul de Comunicare Judeţean Suceava arată într-un comunicat că în urma verificărilor efectuate, s-au confirmat patru sesizări, din care una privind furtul unei ştampile dintr-o secţie de votare din municipiul Suceava, dar ştampila a fost luată din greşeală de un alegător care a adus-o înapoi după zece minute. Bărbatul este cercetat penal în acest caz.

Totodată, a mai fost confirmată o sesizare legată de comercializarea de băuturi alcoolice pe raza de 500 de metri a unei secţii de votare din cartierul sucevean Burdujeni.

Alte două sesizări făcute la 112 s-au referit la faptul că tuşul de pe ştampila de vot nu este suficient pentru a putea vota pe toate cele patru buletine de vot, iar o alta că tuşul a trecut pe cealaltă parte a foii. În aceste cazuri situaţiile au fost soluţionate de preşedinţii secţiilor de votare, menţionează sursa citată.


Intră acum și în grupul de