Surprins de jandarmi in timpul unei spargeri, hotul s-a ascuns sub tejghea


Intră acum și în grupul de

Un botoşănean de 40 de ani domiciliat în localitatea Dorohoi a ales foarte prost când s-a decis să dea o spargere la o unitate economică ce îşi derulează activitatea pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava.

Din datele obţinute de la Compartimentul informaţii publice din cadrul IJJ Suceava, luni în jurul orelor 02:30, în timp ce executau serviciul de ordine şi siguranţă publică pe strada Calea Cernăuţi din municipiul Rădăuţi, membrii unui echipaj de jandarmerie au observat faptul că uşa de acces în incinta unui magazin din localitate era întredeschisă.

Imediat, s-a luat decizia asigurării zonei fiind totodată contactat administratorul societăţii, solicitându-i-se să se prezinte la magazin. În prezenţa acestuia, jandarmii au intrat în sediul societăţii, unde, pe lângă lipsa mai multor bunuri de pe rafturi au observat şi un bărbat ascuns sub tejghea.

Omul avea asupra lui două sacoşe umplute cu diferite bunuri, iar când a fost luat la întrebări a mărturisit tot.

Din declaraţiile botoşăneanului a reieşit că în ziua precedentă a plecat din localitatea de domiciliu în municipiul Rădăuţi, având asupra sa, ascunsă în haină, o bară de metal, iar pe parcursul serii, s-a plimbat pe străzile municipiului, tatonând zona.

În jurul orelor 02:00 s-a hotărât să treacă la treabă iar cu bara metalică, a spart cele două lacăte ce asigurau uşa de acces în spaţiul comercial, a pătruns în incinta acestuia şi a pus mai multe bunuri în două sacoşe. În momentul în care se pregătea să părăsească magazinul, i-a observat pe jandarmi în apropierea acestuia şi s-a ascuns sub tejghea.

În sacoşe organele de ordine au găsit îndesate aproape 300 de pachete de ţigări, 16 cartele telefonice şi circa 40 de pachete cu condimente alimentare alături de cei 600 de lei găsiţi prin magazin.

Botoşăneanul a fost predat Poliţiei municipiului Rădăuţi, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, dosarul urmând să fie înaintat pentru soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de