Lansare de carte, cu Lenuta Rusu, la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera” din Suceava va găzdui joi, 14 iunie 2012, lansarea cărţilor „Poezii” şi „Gânduri”, de Lenuţa Rusu, informează într-un comunicat de presă, scriitoarea Angela Furtună.

Potrivit acesteia, cele două volume au fost tipărite la Editura PIM din Iaşi, în 2011, respectiv 2012.

Evenimentul moderat de Angela Furtună va avea loc la Sala de Arte a bibliotecii sucevene de la ora 17.00.

“Născută în anul 1973, la Vadu Moldovei, Lenuţa Rusu a scris până în prezent literatură pentru copii: << Poezii pentru grupa de copii >> , Editura Geea, Botosani, 2006; << Povestiri pentru cei mici >> , Ed. Gutenberg, Câmpulung Moldovenesc, 2007; << Legendele copilariei >> , Ed.Pim, Iaşi, 2008. De-a lungul timpului a publicat articole în revista << Candela >> a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în << Glasul adevărului >> din Buzău şi în ziarul << Crai nou >> din Suceava.

Debutul în poezie l-a avut în anul 1993, în revista << Anii de ucenicie >> a Liceului Industrial Nr.1 din Fălticeni, azi Colegiul Tehnic << Mihai Băcescu >> . De profesie educatoare, preocupată de folclorul tradiţional, Lenuţa Rusu a lansat recent şi un CD cu colinde bucovinene culese chiar de ea”, se arată în document.

“Manifestarea va avea loc cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava”, transmit organizatorii.


Intră acum și în grupul de