Focarul de meningita de la Gradinita „1,2,3” din Burdujeni s-a extins la 17 de cazuri. Vezi aici cand se redeschide unitatea de invatamant prescolar


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor din focarul de meningită acută virală depistat la Grădiniţa “1,2,3” din cartierul Burdujeni a ajuns la 17 la începutul acestei săptămâni, comparativ cu 13, câţi erau depistaţi la finele săptămânii trecute, informează reprezentanţii DSP Suceava, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, luni, 11 iunie 2012, focarul de meningita acută virală totalizează un număr de 17 cazuri de copii internaţi în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dintre care 5 cazuri cu forme uşoare, iar restul cu forme medii de boală.

Evoluţia tuturor cazurilor este favorabilă sub tratament, în cursul zilei de luni urmând a se externa primul caz internat.

Numărul copiilor de la Gradiniţa „1,2,3” internaţi pe zile a evoluat de la 1, la 17, în decursul ultimei săptămâni. “În data de 8 iunie 2012 am efectuat o dezinfecţie generală în unitatea de învăţământ unde a izbucnit focarul.

Ca urmare a rezultatelor corespunzătoare ale testelor de laborator recoltate în data de 9 iunie 2012, după efecuarea dezinfecţiei de la Grădiniţa cu program prelungit << 1,2,3 >> Suceava, s-a recomandat redeschiderea activităţii în această unitate, începând din data de 12 iunie 2012.

Pentru depistarea precoce a eventualelor cazuri de îmbolnăvire la limita perioadei maxime de incubaţie se recomandă în continuare ca personalul medico-sanitar arondat să efectueze triajul clinico-epidemiologic zilnic al copiilor şi personalului propriu al unităţii, urmărindu-se totodată şi modul de respectare a normelor de efectuare a curăţeniei, dezinfecţiei şi de respectare cu stricteţe a regulilor de igienă personală.

Probele biologice de la pacienţi sunt trimise în continuare la INCDMI Cantacuzino pentru investigaţii virusologice, urmând ca primele rezultate să le primim în cursul zilei de vineri, 15 iunie 2012”, explică reprezentanţii DSP Suceava, în comunicatul de presă.

Conform acestora, sunt internate şi 4 cazuri “secundare”: 2 sugari (fraţi cu 2 copii internaţi de la Grădiniţa “1,2,3”), un copil de 5 ani de la Grădiniţa “Ţăndărică” (vecin şi coleg de joacă cu un copil de la Grădiniţa “1,2,3”) şi un elev de la Şcoala Generală Nr 11 (frate al unui copil de la Grădiniţa “1,2,3”). “Şi în aceste unităţi de învăţământ s-a efectuat dezinfecţia curentă.

În concluzie, în municipiul Suceava există 21 de cazuri internate de îmbolnăvire cu meningită acută virală, care au legătură directă şi indirectă cu focarul iniţial”, mai arată reprezentanţii DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de