Ion Lungu: Sucevenii mi-au aratat foarte clar ca trebuie sa ma ocup mai mult de administratie si mai putin de politica (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, reales pentru al treilea mandat consecutiv la şefia administraţiei locale, a declarat că mesajul pe care l-a primit de la electorat la alegerile de duminică a fost că va trebui să se ocupe mai mult de administraţie decât de politică.

Întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă se va alătura proiectului lui Gheorghe Flutur de a relansa PDL în judeţul Suceava, Ion Lungu, care este preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Suceava, a arătat că se va ocupa mai mult de administraţie, dar că va rămâne membru PDL. „Sucevenii mi-au arătat foarte clar că trebuie să mă ocup de administraţie. Rămân însă membru al PDL”, a spus Ion Lungu.

În ceea ce priveşte modul în care va colabora cu majoritatea USL din Consiliul Local Suceava, primarul a precizat că este compatibil cu toată lumea şi nu are de gând să intre în război cu nimeni. „Am fost omul păcii şi al dialogului (..). Sunt compatibil cu toata lumea. Până acum am dat dovada că sunt un om care iubeşte democraţia. Eu nu am de gând să fac război cu nimeni. Voi vrea să conlucrez în Consiliul Local cu toţi”, a declarat Ion Lungu care a menţionat că nu are nici un fel de preferinţă în ceea ce priveşte desemnarea viceprimarilor.

În urma alegerilor de duminică, Ion Lungu a fost reales pentru al treilea mandat având cu aproximativ o mie de voturi în plus faţă de contracandidatul său sprijinit de USL, Alexandru Băişanu, dar PDL a pierdut majoritatea în Consiliul Local, aceasta urmând să fie asigurată de USL.

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că nu-şi va prelua mandatul de consilier judeţean obţinut în urma alegerilor locale de duminică şi că proiectul său politic este să relanseze partidul pentru câştigarea alegerilor din toamnă. “Nu am de ce să rămân (consilier judeţean – n.r.). Proiectul meu politic este în continuare să relansez partidul aici la Suceava şi să fac parte şi din echipa mare pentru că avem foarte multă treabă pentru câştigarea alegerilor din toamnă”, a spus liderul democrat liberal.


Intră acum și în grupul de