Adrem Invest nu a inceput lucrarile la noua centrala termica a Sucevei. Primarul Lungu va cere firmei bucurestene sa spuna daca va mai realiza investitia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că va transmite o scrisoare firmei Adrem Invest, în care va cere companiei bucureştene să precizeze dacă va realiza investiţia pe care s-a obligat să o finalizeze în mai 2013, respectiv construcţia unei noi centrale termice în municipiu, în condiţiile în care până în prezent nu au început lucrările. „Voi reveni cu o adresă la Adrem să ne dea un răspuns”, a spus edilul-şef sucevean într-o conferinţă de presă.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Compania Adrem Invest Bucureşti anunţa, în luna februarie a acestui, că va începe construcţia termocentralei de peste 60 milioane euro de la Suceava în luna aprilie, cu două luni mai târziu faţă de planul iniţial, din cauză că încă nu a finalizat detaliile tehnice. “Suntem în curs de semnare a contractului de finanţare. Trebuia să începem lucrările de construcţie în februarie, dar vom începe în aprilie, pentru că încă se lucrează la conceptul tehnic”, declara, în 1 februarie, preşedintele companiei, Adrian Bodea.

O lună mai târziu, Corneliu Bodea, vicepreşedintele firmei Adrem Invest, a declarat că lucrările pentru această investiţie vor începe în luna iunie, iar prima capacitate de producţie a agentului termic va funcţiona în mai 2013. El susţinea atunci că soluţia tehnică a fost “conturată” în mare parte şi urmează să fie prezentată în cursul lunii mai într-o conferinţă de presă, dar această prezentare nu a mai fost organizată.

Finanţarea lucrărilor va fi asigurată printr-un credit de la UniCredit, iar termocentrala va produce energie electrică şi termică. Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile.


Intră acum și în grupul de