Catalin Nechifor va fi instalat la conducerea CJ Suceava in prezenta premierului Victor Ponta


Intră acum și în grupul de

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că va fi instalat la conducerea administraţiei judeţene sucevene săptămâna viitoare, în prezenţa premierului Victor Ponta. Nechifor, care este deputat PSD de Suceava, a spus într-o conferinţă de presă că va activa în Parlament până joi, când urmează să fie instalat în noua funcţie. El a arătat că ulterior va fi constituit şi Consiliul Judeţean Suceava, prin învestirea consilierilor judeţeni noi aleşi şi alegerea noilor vicepreşedinţi.

Totodată, imediat după constituirea CJ Suceava, Nechifor a spus că va dispune efectuarea unui audit, atât la Consiliul Judeţean cât şi la serviciile şi direcţiile aflate în subordine. „Va fi un audit pe trei paliere, juridic, tehnic şi economic. Să ştim ce preluăm, atât activul cât şi pasivul”, a spus Nechifor.

El a mai spus că va participa şi la constituirea celor 114 Consilii locale din judeţ şi că va vorbi atât cu primarii cât şi cu consilierii locali explicându-le că prioritatea este intrarea în normalitate.

Totodată, Nechifor a anunţat că iniţiază şi un concurs pentru construcţia unui nou site al CJ Suceava întrucât actuala formă, pe care el a făcut-o în 2007, este depăşită. El a arătat că noul site va trebui să fie construit în jurul conceptului „Suceava-Open for business” întrucât noua administraţie USL a judeţului Suceava are ca prioritate creşterea PIB-ului acestui judeţ.

Cătălin Nechifor a mai spus că a discutat cu consulul general al Ucrainei la Cernăuţi, Vasylii Boeciko cu care a convenit organizarea unei întâlniri bilaterale Suceava-Cernăuţi pentru reluarea relaţiilor cu această regiune şi pentru găsirea unor soluţii pentru simplificarea trecerii frontierei pentru oamenii de afaceri.

Totodată, urmează ca împreună cu reprezentanţii Guvernului să fie găsită o soluţie pentru funcţionarea Zonei Economice Speciale Siret, ca platformă logistică pentru comerţul între est şi vest. Preşedintele ales al CJ Suceava a mai anunţat că va constitui două structuri consultative, în domeniul economic şi cel social.


Intră acum și în grupul de