Meningita inchide 8 scoli si 6 gradinite in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Focarul de meningită acută virală înregistrat în judeţul Suceava totalizează un număr de 40 de cazuri, 38 de copii şi 2 adulţi, de la un număr de 16 unităţi de învăţământ (7 grădiniţe şi 9 şcoli).

Deoarece în ultimele 48 de ore au fost confirmaţi cu diagnosticul de meningită acută virală un număr de 6 copii de la şcolile din Berchişeşti, Pîraie – Mălini şi Şcoala generală nr.6, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a convocat Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cursul dimineţii de vineri, 15 iunie 2012.

S-a hotărât suspendarea cursurilor începând cu data de 18 iunie 2012 la un număr de 6 grădiniţe, iar la un număr de 8 şcoli suspendarea cursurilor pentru clasele I-IV. Este vorba despre Grădiniţa nr.6 Burdujeni-sat, Grădiniţa nr.9 “Prichindelul”, Grădiniţa „Ţăndărică”, Şcoala generală nr. 11, Şcoala generală nr. 3, Şcoala generală nr. 4, Şcoala generală nr.7, Şcoala generală Doroteia, Grădiniţa Plutoniţa, Şcoala Berchişeşti, Şcoala Pâraie Mălini, Grădiniţa „Guliver” Suceava, Grădiniţa „Neghiniţă” Suceava, Şcoala generală nr. 6 Suceava. Astfel, un număr de 1.358 de preşcolari şi 1.963 de copii din clasele I-IV nu vor merge la grădiniţă, respectiv şcoală începând de luni 18 iunie 2012.

Au fost stabilite o serie de măsuri la nivelul unităţilor de învăţământ afectate, respectiv: în zilele de 16 – 17 iunie 2012 primăriile vor efectua curăţenii şi dezinfecţii generale cu firme specializate cu insistenţă în sălile de grupă în care frecventează copii diagnosticaţi; personalul didactic în colaborare cu medicii arondaţi şcolilor vor desfăşura activităţi specifice de educaţie sanitară în rândul elevilor, insistându-se asupra regulilor de spălare corectă a mâinilor; suplimentarea la şcoli a stocurilor de săpun, detergent, dezinfectanţi şi materiale de curăţenie; se va acorda atenţie, în mediul rural consumului de apă din surse sigure.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava va pune la dispoziţie substanţele dezinfectante necesare.

“Deoarece, în focarul iniţial, din ziua redeschiderii, 12 iunie 2012, nu s-au înregistrat cazuri noi, iar testele de salubritate au fost corespunzătoare, s-a decis ca Grădiniţa 1,2,3 să funcţioneze în regim normal. Trebuie acordată o atenţie deosebită modului de depozitare şi de distribuire a produselor alimentare din “Programul laptele şi cornul”, a precizat prefectul judeţului Suceava Florin Sinescu.

Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului- judeţul Suceava

********************************************************************

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava solicită închiderea temporară a grădiniţele şi şcolilor din municipiu unde au fost depistaţi copii diagnosticaţi cu meningită acută virală, informează purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman.

“În conformitate cu hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, din 15 iunie 2012 şi adresa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, unităţilor şcolare li se cere suspendarea cursurilor începând din data de 18 iunie, în vederea efectuării unei curăţenii şi dezinfecţii generale, operaţiuni care nu se pot efectua în prezenţa elevilor”, transmite Laura Hacman.

Totodată, IŞJ Suceava le cere acestor unităţi de învăţământ să dispună prin autorităţile administraţiei publice locale, măsuri de dezinfecţie generală cu firme specializate şi cu insistenţă în sălile de grupă în care frecventează copiii diagnosticaţi, cu precizarea că DSP Suceava poate pune la dispoziţie substanţele dezinfectante necesare.


Intră acum și în grupul de