Gater cuprins de flacari in plina noapte la Valeni Stanisoara, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un gater ce aparţine unei societăţi comerciale ce are ca profil de activitate prelucrarea primară a lemnului din localitatea Văleni Stânişoara, comuna Mălini, judeţul Suceava, a fost înghiţit de flăcări pe parcursul nopţii de luni spre marţi.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, pompierii au fost chemaţi în ajutor în jurul orelor 03:20, la faţa locului deplasându-se Detaşamentul de pompieri Fălticeni şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mălini cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardeau hala gater, o anexă şi o magazie, existând pericolul de propagare la două depozite, de cherestea şi buşteni, şi la parcul auto”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.

Au ars şi au fost afectate de flăcări hala gater, pe o suprafaţă de 300 mp, anexa, pe o suprafaţă de 40 mp, magazia, pe o suprafaţă de 30 mp, un bazic de debitat lemn, două circulare, o maşină mecanică de ascuţit şi circa 40 mc de cherestea.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de luptă cu flăcările, primele cercetări stabilind că pârjolul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la tabloul de distribuţie amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au lichidat flăcările înainte ca acestea să se propage la depozitele de cherestea şi buşteni şi la parcul auto şi din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de