5.000 de sarmale si tot atatea sticle cu apa minerala impartite de familia primarului Ion Lungu, pelerinilor veniti la Manastirea Sf Ioan cel Nou Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mii de pelerini sosiţi la Hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din municipiul reşedinţă de judeţ s-au bucurat şi în acest an de atenţia edilului şef al oraşului ajutat de familia acestuia.

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, a fost vorba de un gest de ospitalitate făcut din iniţiativă proprie şi cu fonduri personale, un fel de tradiţie a familiei sale cu ocazia Sărbătorilor religioase de „Sânziene” de când se află pe fotoliul de conducere al administraţiei publice locale.

Ajutat în permanenţă de soţia sa, şeful municipalităţii a împărţit credincioşilor, aflaţi la slujba de seară ţinută la Mănăstire, nu mai puţin de 5.000 de sarmale şi tot atâtea sticle cu apă minerală tuturor doritorilor.

Gestul edilului şef al oraşului a venit alături de celelalte zeci de persoane care au ţinut să ofere de pomană o bucată de pâine, sarmale şi cozonac, suc sau apă potabilă pelerinilor, astfel că se poate spune că nici un credincios prezent la manifestările religioase nu a rămas fără o „pomană”.

„În fiecare an în spiritul ospitalităţii bucovinene eu şi familia mea oferim pelerinilor un mic ajutor de hrana, sarmale şi apa minerala, iar anul acesta ne-am pregătit din nou cu 5.000 de sarmale” a declarat Ion Lungu care a adăugat că pentru noaptea de sâmbătă spre duminică, administraţia publică locală s-a gândit să vină în sprijinul pelerinilor şi cu un loc unde să se odihnească pentru câteva ore.

Astfel vizitatorii care au dorit au avut la dispoziţie câteva sute de locuri de cazare la Liceul Industrial nr. 2, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” şi internatul Liceului cu program sportiv din municipiul Suceava, în acest sens existând şi un microbuz asigurat de municipalitate care i-a transportat la orice oră pe doritori la locurile de odihnă şi înapoi.


Intră acum și în grupul de