Suceveanul Vlad Alexandru Grosar a devenit vicepresedinte al APYN


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 24 de ani din Suceava a devenit vice-preşedintele unei reţele internaţionale de ONG-uri de tineret, în urma alegerilor ce au avut loc în Frankfurt, Germania, în perioada 15-17 iunie 2012, la care au participat reprezentanţi din 11 ţări şi trei organizaţii internaţionale (Federaţia Internaţională de Asociaţii ale Studenţilor la Medicină – IFMSA, Youth for Exchange and Understanding – YEU, Asociaţia Europeană a Studenţilor la Medicină – EMSA, Slovenia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Irlanda, Estonia, Lituania, Portugalia, Georgia, Turcia, Malta).

Fiind implicat încă din 2010 în acţiunile reţelei internaţionale Alcohol Policy Youth Network (APYN) ca reprezentant al României, preşedintele Asociaţiei “Youth Can Do It”, GROSAR Vlad-Alexandru, a candidat recent pentru funcţia de vice-preşedinte al APYN pentru Dezvoltarea Acţiunilor de Tineret în Domeniul Alcoolului şi Training, funcţie pe care a şi obţinut-o cu 11 voturi pentru, contracandidatul pe aceeaşi funcţie (Ayan Bashirzade, reprezentantă a Republicii Azerbaijan) primind doar un singur vot.

Mandatul de vice-preşedinte obţinut este pentru o perioadă de 2 ani, timp în care se doreşte extinderea reţelei internaţionale APYN şi organizarea de acţiuni internaţionale şi naţionale dedicate prevenirii şi reducerii efectelor negative survenite din consumul de alcool, inclusiv în România.

Misiunea acestei reţele internationale este de a mobiliza tinerii din Europa pentru a spori conştientizarea informaţiilor referitoare la consumul de alcool şi pentru a deveni avocaţii unor politici de informare în privinţa efectelor consumului de alcool la nivel local, naţional şi internaţional. APYN realizează cercetări şi dezvoltă politici referitoare la tineri şi alcool. Toată activitatea reţelei este bazată pe dovezi.

APYN este non-partizană şi independentă de orice sursă de finanţare a industriei de tutun şi alcool.


Intră acum și în grupul de