Absolventii de clasa a VIII-a au sustinut ultima proba din cadrul examenului de Evaluare Nationala. Vezi cum au perceput elevii suceveni subiectele la matematica


Intră acum și în grupul de

Cea de-a doua probă şi ultima a examenului de Evaluare Natională, cea la matematică, a fost una uşoară, cu subiecte accesibile, de nivel mediu, susţin o parte dintre absolvenţii clasei a VIII-a.

Elevii au avut de rezolvat un număr de trei subiecte, ce conţineau mai multe subpuncte, gradul de dificultate al acestora crescând treptat. Astfel, la subiectul I, absolvenţii au avut de efectuat un calcul simplu şi o medie aritmetică. Totodată au avut de aflat perimetrul unui romb, aria totală a unui cub şi să citească un grafic. Primul subpunct de la subiectul al II-lea le cerea elevilor să deseneze o piramidă patrulateră, iar al doilea să calculeze o medie geometrică.

De asemenea, absolvenţiilor de clasa a VIII-a li s-a ceurt să efectueze exerciţii cu funcţii şi o expresie, precum şi o problemă. La subiectul al III-lea, candidaţii au primit două probleme, una de geometrie în spaţiu, iar una de geometrie plană.

„Subiectele de la matematică mi s-au părut uşoare, dar consider că au fost mai mult de logică. În ciuda faptului că ne aşteptam ca subiectul III să aibă un grad de dificultate mai ridicat, acesta s-a dovedit a fi foarte uşor. Totuşi, subiectul II.3 mi s-a părut o idee mai greu, întrucât presupunea o chestiune de logică. Colegii mei au întâmpinat dificultăţi la subiectul III 2.c., acolo unde trebuia arătat sinusul unui unghi dat”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, un absolvent al Şcolii cu clasele I-VIII, Nr.9 din Suceava.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare a publicat pe site-ul subiecte2012.edu.ro varianta de subiecte extrasă pentru testarea la matermatică şi baremul de evaluare şi de notare.

Rezultatele initiale la examenul de Evaluare Nationala vor fi publicate vineri, 29 iunie, in aceeasi zi urmand a fi depuse si eventualele contestatii.


Intră acum și în grupul de