Acasă Actualitate Subiect de rezerva pentru doi elevi suceveni care au intarziat la prima...

Subiect de rezerva pentru doi elevi suceveni care au intarziat la prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

La prima proba scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba şi literatura română, au fost prezenţi 6.074 candidaţi, din 6.291 înscrişi, 217 elevi fiind absenţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, insp. Laura Hacman, doi elevi întârziaţi din motive obiective au susţinut teza la română în cursul după-amiezii de luni, cu acordul Comisiei Naţionale, în acest caz utilizându-se subiectul de rezervă.



Amintim că 11 elevi suceveni au dat, luni, examenul la Limba şi literatura română în condiţii speciale, cu aprobarea Comisiei judeţene de examen.

Astfel, un candidat de la Colegiul Tehnic “Al. I Cuza” din municipiul Suceava, care are meningită, a susţinut examenul scris la română într-o clasă specială, în prezenţa a doi supraveghetori şi a unui membru al comisiei. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, atât absolventul cât şi supraveghetorii acestuia, au purtat, pe toată perioada desfăşurării probei, măşti pe faţă şi mănuşi.

Un alt caz special este cel al elevului de la Grupul Şcolar “Tomşa Vodă” din oraşul Solca, care a fost înjunghiat în inimă, săptămâna trecută, de un coleg, chiar în faţa şcolii. El a dat examenul, cu o comisie specială, chiar în Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost operat şi a rămas internat.

Alte cazuri speciale sunt cei 9 absolvenţi ai Grupului Şcolar Bivolărie, cu deficienţe de auz, care au avut repartizat un interpret mimico-gestic. Ei au susţinut examenul în centrul de la Grupul Şcolar “Ion Nistor” de la Vicovu de Sus.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că proba scrisă la limba română s-a desfăşurat în condiţii normale, conform metodologiei.

Sesiunea din iulie a examenului de Bacalaureat continuă marţi, 3 iulie, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă, la care s-au înscris 17 candidaţi de la Colegiul “Laţcu Vodă” din Siret.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version