Primarul Ion Lungu a apelat la Dorin Goian in vederea gasirii unei solutii pentru supravietuirea fotbalului sucevean in Liga a II-a (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene încearcă pe toate căile să identifice o soluţie de rezolvare a situaţiei financiare pentru clubul Rapid CFR Suceava, în ceea ce priveşte supravieţuirea echipei în eşalonul valoric secund al Campionatului intern de fotbal.

În cadrul unei conferinţe de presă pe parcursul zilei de miercuri, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a declarat că negocierile purtate între cele două cluburi sucevene, Rapid şi Sporting, în vederea unei asocieri, au eşuat, existând în continuare foarte multe orgolii, iar solicitarea venită din partea rapidiştilor de a primi o finanţare de circa 22 de miliarde de lei vechi din partea Primăriei pentru sezonul 2012-2013 este imposibil de acceptat.

În acest sens, conducerea administraţiei sucevene a purtat discuţii şi cu Dorin Goian, aflat în vacanţă acasă, emblema fotbalului sucevean la această oră, după cum a afirmat chiar Ion Lungu, în vederea identificării unor soluţii viabile pentru ieşirea din impas.

“Am purtat zilele acestea discuţii şi cu Dorin Goian pentru a găsi o soluţie pentru unirea forţelor fotbalului sucevean. Solicitarea a 22 de miliarde de lei vechi din partea celor de la Rapid mi se pare un lucru imposibil şi vă spun clar că şi cu un buget de 12 miliarde se poate supravieţui în Liga a II-a, în condiţiile de austeritate existente. Nu se poate ca un fotbalist să fie plătit din bugetul local, din banul public, cu 1.000 de euro pe lună, iar un angajat din Primărie să aibă salariul de 500 de lei”, a declarat Ion Lungu.

Edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ s-a declarat încrezător că până la urmă se va găsi o soluţie de compromis mai ales că în susţinerea activităţii sportive sucevene s-a aliat şi Consiliul Judeţean Suceava.

“Am primit promisiuni şi din partea Consiliului Judeţean privind un sprijin în acest sens şi vreau chiar să-i mulţumesc preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, că este primul din această funcţie care vrea să se implice în acest sens, până acum această responsabilitate fiind doar pe umerii Primăriei Suceava chiar dacă atât echipa de fotbal cât şi cea de handbal sunt reprezentante ale judeţului în competiţiile sportive”, a adăugat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de