STS sustine ca angajatii serviciului nu se ocupa cu postari pe site-uri

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale susţine că angajaţii acestei instituţii nu se ocupă cu postarea pe site-uri de comentarii şi că în judeţul Suceava un număr de 32 de instituţii beneficiază de servicii de internet de la STS.

Purtătorul de cuvânt al STS, colonel Adrian Fulea, arată într-un comunicat că angajaţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu se ocupă cu postarea de comentarii pe website-urile din mediul Internet.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale furnizează internet, beneficiarilor legali, inclusiv către administraţia locală, iar în judeţul Suceava sunt 32 de instituţii, între care Prefectura şi Consiliul Judeţean, care primesc internet, cu adresa publică a providerului, de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

„Probabil că, în cazurile invocate, cei care au făcut postările pe Internet sunt angajaţi ai instituţiilor respective”, se arată în comunicatul STS.

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) trebuie să se ocupe de asigurarea secretului convorbirilor între demnitari şi nu să facă politică în timpul serviciului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Palatului Administrativ din municipiu, implicarea unor angajaţi ai serviciilor speciale în lupta politică, arătând că a constatat cu surprindere că de pe calculatoare ale STS se postează pe site-uri locale ale unor ziare comentarii defăimătoare la adresa USL şi a sa.

Cătălin Nechifor a spus că este „foarte greu de înţeles” cum STS s-a implicat în lupta politică şi că pe site-uri ale unor ziare locale sunt postate comentarii ale unor „postaci” cu IP al STS. El a precizat că sunt „mesaje venite de la STS cu IP la vedere” şi că majoritatea acestor comentarii sunt împotriva USL, împotriva PSD sau chiar mesaje defăimătoare la adresa sa.

„STS e un aparat al statului care se ocupă cu alte chestiuni. Cer public celor care controlează sistemul să ia măsuri. Trebuie încetat categoric. În campanie mesajele au fost coordonate categoric împotriva USL şi a mea. Nu cer vărsare de sânge. Doresc numai să ni se spună cine a coordonat aşa ceva”, a spus Cătălin Nechifor, care a menţionat că asemenea mesaje au fost postate începând din ianuarie şi au continuat şi în campania electorală, dar şi săptămâna trecută.