Spargatorii Bibliotecii Municipale din Falticeni sunt doi prieteni din localitate


Intră acum și în grupul de

Organele de poliţie au reuşit să-i identifice pe autorii spargerii ce a avut loc la sediul Bibliotecii Municipale Fălticeni, judeţul Suceava. Potrivit insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, hoţii sunt doi prieteni din localitate, unul în vârstă de 18 ani, iar celălalt de doar 15.

Clădirea bibliotecii a fost vizitată de cei doi pe parcursul weekend-ului trecut, când instituţia nu are program de lucru. Depistat şi luat la întrebări de poliţişti, minorul a recunoscut fapta, spunându-le organelor de ordine că el a fost cel care a stat „de şase”, iar băiatul de 18 ani, după ce a spart un geam al sălii de lectură, a intrat în clădire de unde a sustras 4 calculatoare şi un sistem homme cinema.

„După comiterea furtului, cei doi au depozitat o parte din bunurile sustrase lângă clădirea bibliotecii, luând asupra lor trei monitoare, o unitate de calculator şi sistemul homme cinema. Bunurile lăsate lângă clădire au fost găsite între timp de un alt minor de 11 ani, care le-a transportat la domiciliu şi ulterior au fost recuperate”, ne-a declarat Gabriel Panţiru.

Până în prezent, hoţul major nu a fost de găsit, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării acestuia şi soluţionării procedurale a dosarului întocmit în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de