Luni, incepe admiterea la facultatile din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Sesiunea de vară a admiterii la una dintre facultăţile din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) începe luni, 16 iulie, şi se încheie la finele lunii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al USV, lect. Aurora Adina Ignat, oferta pentru absolvenții de liceu promovează un număr de 47 programe de studiu cu 1.136 locuri finanţate de la buget şi 2.227 locuri cu taxă. Totalul de 3.363 de locuri reprezintă capacitatea maximă de şcolarizare aprobată de ARACIS universităţii sucevene, pentru anul I, la programele de studii de licenţă.

“Comparativ cu anul trecut, Universitatea suceveană oferă cu 14% mai multe locuri bugetate precum și o creștere a fondului de burse pentru studenți cu pana la 40%. Totodată, pe lângă cele 1.036 locuri de cazare în căminele studenţeşti proprii, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava va intermedia şi un număr însemnat de locuri de cazare în spaţii externe universităţii la tarife şi condiţii preferenţiale”, precizează lect. Aurora Adina Ignat.

Ea mai menţionează că dezvoltarea impresionantă a universității din ultimii ani continuă cu deschiderea unui nou departament, Sănătate și Dezvoltare Umană, în cadrul căruia vor funcționa, pentru început, două noi programe de studiu: Balneofiziokinetoterapie şi recuperare și Nutriţie şi dietetică.

Admiterea 2012 se desfăşoară în două sesiuni: 16 – 31 iulie şi 6 – 21 septembrie 2012. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.admitere.usv.ro.


Intră acum și în grupul de