Ioan Balan: „Avem convingerea ca romanii vor aprecia ca Traian Basescu si-a asumat alaturi de Guvern momentele dificile prin care a trecut Romania”


Intră acum și în grupul de

USL nu poate să guverneze dacă nu anexează partidelor instituţiile statului, susţine secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, care consideră că prin referendumul pentru înlăturarea lui Traian Băsescu de la conducerea României, USL vrea să-şi legitimeze reflexele totalitare. „Crin Antonescu şi Victor Ponta au rămas ancoraţi în modul de a guverna din perioada Iliescu – Năstase, când funcţionau ca partid stat. Ei nu au înţeles că în ultimii opt ani instituţiile s-au desprins de practica de a acţiona la ordinul partidului”, a declarat Ioan Bălan. El a adăugat că ceea ce a făcut USL în ultima perioadă „nu e cinstit”. „Nu e cinstit să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituţiilor statului şi punerea lor la dispoziţia partidului. Mai mult, pentru a legitima această incorectitudine, USL încearcă să se ascundă în spatele votului”, a declarat deputatul PDL de Suceava.

Ioan Bălan a mai precizat că din punctul său de vedere nu este cinstit să-i ceri unui preşedinte al României care a fost ales de două ori de către români, după opt ani de mandat şi trei ani de criză economică, să obţină 51% din voturi. „Totuşi suntem convinşi că românii nu vor participa la acest mod de a face politică. Avem convingerea că românii vor fi cinstiţi cu preşedintele lor, şi vor aprecia că Traian Băsescu şi-a asumat alături de Guvern momentele dificile prin care România a trecut. Acţiunile actualului Guvern condus de Victor Ponta nu sunt cinstite, iar românii nu pot fi părtaşi la necinste, chiar dacă au destule motive să fie supăraţi pe preşedinte”, susţine Ioan Bălan. El a arătat că USL a încercat să modifice condiţiile de participare la referendum, prin Ordonanţe de Urgenţă.

Mai mult, deputatul PDL de Suceava a precizat că actuala putere încearcă să spună că listele de alegători care au fost valabile pe data de 10 iunie, la alegerile locale, nu vor mai fi valabile şi la referendumul din data 29 iulie 2012, reducând numărul de electori la 15 milioane. „Statistica a constatat că în România locuiesc 19,5 milioane de români. După domnul Ponta nu sunt români cei un milion de oameni din Italia, şi nu sunt români electori nici cei aproape un milion de persoane din Spania, şi nici cei din Franţa sau Germania”, a încheiat Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de