Deputatul Ioan Balan sustine ca premierul Victor Ponta „a mutat necinstea” la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

„Nu vrem ca în urma referendumului România să facă paşi înapoi”, a declarat deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, arătând că şeful statului, Traian Băsescu, „şi-a dedicat mandatul” procesului de modernizare a României.

Potrivit parlamentarului democrat-liberal, prin ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, România a pierdut din punctul de vedere al credibilităţii. „În această campanie avem de apărat România europeană, acea Românie pe care am început să o construim acum opt ani împreună cu instituţiile statului şi cu românii. O Românie care a făcut mulţi paşi înainte, fie că vorbim de justiţie, educaţie, legislaţia muncii, fie că vorbim de aspiraţiile noastre. Asta chiar dacă în cei opt ani de mandat ai preşedintelui, ultimii trei au fost marcaţi de o puternică criză economică, ce nu a pornit de la noi, dar căreia a trebuit să-i facem faţă”, a precizat Bălan.

Pe de altă parte, deputatul PDL de Suceava a arătat că actualul premier al României, Victor Ponta, „a mutat necinstea” la Bruxelles, crezând că acolo sunt oameni cu care discută exact „cum discută el în PSD, adică oameni necinstiţi”. Ioan Bălan a subliniat că Victor Ponta încă mai crede că relaţia cu Bruxelles-ul poate să mai fie cea din 2004, „când PSD practica un limbaj dublu”. „România nu a mai minţit în afară şi nu a mai utilizat un limbaj dublu după anul 2004. Domnul Ponta trebuie să înţeleagă în primul rând că trebuie să fie cinstit. Facem apel la domnii Ponta, Antonescu, Voiculescu, Dragnea, să fie cinstiţi în relaţia cu oamenii. Şi nu în ultimul rând, vrem să-i asigurăm pe români că bătălia nu este pentru un scaun, ci pentru valori”, a precizat Ioan Bălan, care a mai adăugat că românii nu sunt ostili adevărului, ci sunt ostili politicienilor necinstiţi.


Intră acum și în grupul de