Suceava asteapta un raspuns de la Ministerul Mediului privind depozitarea gunoiului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Problema depozitării gunoiului menajer produs de locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ alături de multe alte localităţi din judeţ este prioritate de grad zero pentru conducerile administraţiilor locale şi judeţene în această perioadă, şi mai ales după ce, începând cu data de 16 iulie, groapa de gunoi din Botoşani, unde era transportat gunoiul sucevenilor, a fost închisă.

Astfel, la Palatul Administrativ din municipiul reşedinţă de judeţ, a avut loc, luni dimineaţă, o şedinţă de urgenţă între şefii administraţiei locale, judeţene, Prefecturii şi a factorilor de decizie (APM şi Garda de Mediu), în urma discuţiilor fiind identificate două variante de urgenţă.

„Am reuşit să identificăm două soluţii temporare, de urgenţă, pe care le vom înainta într-o adresă oficială pentru analiză şi Ministerului Mediului şi sper ca ambele să fie acceptate. Una dintre ele ar fi să ducem gunoiul pe platforma temporară care există în funcţiune la Botoşani, iar alta ar fi depozitarea pe o platformă temporară care să funcţioneze în Suceava în zona societăţii de termoficare unde sunt şi haldele de zgură şi gunoi industrial”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, în cadrul unei întâlniri cu presa avută pe parcursul zilei de luni.

În paralel, se încearcă identificarea unor soluţii cât mai grabnice pentru finalizarea lucrărilor la groapa de gunoi de la Moara, judeţul Suceava.

Potrivit afirmaţiilor şefului administraţiei judeţene, din punct de vedere financiar, cea mai convenabilă variantă ar fi, pe termen mediu, tot transportul deşeurilor la Botoşani, deoarece costurile cu dezafectarea posibilei platforme temporare, în cazul înfiinţării ei la Suceava, ar fi mult mai mari atunci decât cele existente la ora actuală.

Scrisoarea oficială semnată de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava a fost trimisă către Minister tot pe parcursul zilei de luni, fiind aşteptat un răspuns, în cel mai scurt timp posibil.


Intră acum și în grupul de