O delegatie oficiala din Republica Moldova, in vizita in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

O delegaţie oficială a Cancelariei de Stat a Republicii Moldova a efectuat, în perioada 11 -13 iulie a.c., o vizită în judeţul Suceava. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, delegaţia a fost formată din 12 persoane, şefi ai Oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, vizita acestora având drept scop stabilirea unor relaţii de colaborare în vederea realizării unui schimb de experienţă ce vizează domeniul administraţiei publice locale dintre cele două state.

Sursa citată arată că joi 12 iulie a.c., delegaţia din Republica Moldova a participat la şedinţa Consiliului Judeţean Suceava, după care a efectuat o vizită la Instituţia Prefectului judeţului Suceava, unde a avut o întrevedere cu Florin Sinescu, prefectul judeţului. La Instituţia Prefectului s-a desfăşurat o întâlnire de lucru în care a fost prezentată activitatea Instituţiei Prefectului pentru fiecare serviciu în parte. În continuarea vizitei, delegaţia a avut o întrevedere cu Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. A doua zi, 13 iulie a.c., şefii Oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat au efectuat o vizită la Primăria oraşului Gura Humorului. Agenda vizitei a inclus şi o vizită la mănăstirile din judeţ.

“Am speranţa că acest schimb de experienţă se va materializa într-un parteneriat sustenabil pentru activitatea instituţiilor noastre şi va contribui la întărirea cooperării instituţionale transnaţionale. Noi ne-am arătat întreaga disponibilitate şi sperăm că s-au stabilit elementele pentru o relaţie de colaborare în viitor”, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de