Viteza excesiva a provocat trei accidente grave, pe raza judetului Suceava, intr-o singura zi


Intră acum și în grupul de

Trei autoturisme au fost scăpate de sub control, pe parcursul zilei de luni, după ce şoferii au apăsat prea mult pedala de acceleraţie şi s-au răsturnat în albia unor râuri sau în afara drumului. Doar o minune a făcut ca în toate cazurile să nu se înregistreze victime omeneşti, ci doar pagube materiale.

Din datele obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, primul incident a fost înregistrat în jurul orelor 07:20 pe DN 2E, în afara localităţii Vicovu de Jos, vinovat fiind un tânăr de 21 de ani, din municipiul Rădăuţi, posesor al permisului de conducere categoria „B” din anul 2009, care în timp ce conducea autoturismul proprietate, într-o curbă spre dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de mers și a lovit cu partea din faţă a autoturismului un parapet de protecţie al unui pod, după care s-a răsturnat în albia râului Suceava.

În urma impactului atât conducătorul auto, cât şi un pasagede 20 de ani, din aceeaşi localitate cu şoferul, au suferit leziuni uşoare, necesitând pentru vindecare între 8 şi 12 zile de îngrijiri medicale.

La doar două ore distanţă de primul incident rutier, pe DN 17, în afara localităţii Ilişeşti, un bărbat de 61 de ani din Israel, posesor al permisului de conducere categoria „B” eliberat de autorităţile israeliene, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile din partea dreapta a sensului său de mers. Ca prin minune, atât şoferul cât şi soţia acestuia, aflată pe scaunul din dreapta conducătorului auto, în vârstă de 58 de ani, au scăpat cu viaţă, dar au ajuns pe patul de spital în principala unitate sanitară din judeţ.

Conform surselor citate, nu a apucat să se facă miezul zilei că pe DN 17B, în oraşul Broşteni, un şofer de 35 de ani, din municipiul Bucureşti, posesor al permisului de conducere categoria „B” din anul 2011, din cauza faptului că a apăsat prea mult acceleraţia, a scăpat autovehiculul pe care îl conducea de sub control şi s-a răsturnat în râul Bistriţa.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a celor doi copii ce se aflau în maşină cu el, unul de 8 ani şi celălalt de doar 7 luni. În toate cazurile, testările cu aparatul etilotest a arătat că şoferii nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volanul autoturismelor.


Intră acum și în grupul de