Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a decis: VICTOR PONTA A PLAGIAT in lucrarea de doctorat


Intră acum și în grupul de

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a făcut vineri publică decizia în cazul Ponta, la o zi după ce Consiliul Naţional de Etică (CNE), aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, a decis că premierul NU a plagiat în teza sa de doctorat, scrie gandul.info.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Universităţii Bucureşti au explicat, vineri, cum a plagiat Victor Ponta în lucrarea sa de doctorat, prezentând fragmentele de text copiate din alte lucrări.

“Este un plagiat fără cuvinte, fără idei, prin traducerea şi preluarea judecăţilor de valoare”, a constatat Comisia Universităţii Bucureşti. De asemenea, profesorii din Comisie au mai stabilit că Victor Ponta cunoştea bunele practici de redactare a unei teze de doctorat în 2003, însă le-a încălcat.

Gandul.info mai scrie că Victor Ponta a copiat 115 pagini din cele 297 (fără cuprins) ale lucrării sale de doctorat.

Comisia de Etică stabileşte, la concluziile hotărârii sale, că premierul Victor Ponta a plagiat cu bună ştiinţă lucrarea sa, pentru că există dovezi că a încercat să îşi ascundă urmele.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că decizia Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept “comisie ad-hoc” special pentru el, este “politică” şi că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS), mai arată gandul.info.


Intră acum și în grupul de