Trei incendii de proportii, inregistrate pe parcursul zilei de marti in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au fost nevoiţi ca pe parcursul zilei de marţi să intervină la trei incendii puternice care au cuprins două gospodării particulare din judeţ şi fondul forestier de pe raza localităţii Vama.

Potrivit datelor obţinute de la ofiţer relaţii publice din cadrul ISU Suceava, slt. Marian Ruscan, una dintre gospodăriile înghiţite de flăcări a fost în localitatea Vicovu de Jos, judeţul Suceava, pentru stingerea incendiului intervenind Garda de Intervenţie Vicovu de Sus cu o autospecială împreună cu SVSU Gălăneşti SVSU Bilca.

La sosirea echipajelor la faţa locului, flăcările cuprinseseră bucătăria de vară şi exista oricând pericolul ca incendiul să se extindă la adăpostul de animale şi casa de locuit din curtea gospodăriei, cercetările stabilind că tot necazul a pornit de la jarul provocat de un coş de fum deteriorat.

Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc cu un autocamion şi două motopompe transportabile însoţite de un ofiţer şi 10 subofiţeri, împreună cu 2 lucrători de la Ocolul Silvic Vama şi 6 voluntari de la SVSU Vama, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la fondul forestier de pe raza localităţii Vama, judeţul Suceava.

După aproape patru ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să lichideze toate focarele ce se extinseră pe o suprafaţă de 10 hecatre din cauza unui foc lăsat nesupraveghet în locuri deschise.

Şi în comuna Zamostea locuitorii au alertat pompierii, marţi după-amiază, după ce gospodăria unui consătean a fost cuprinsă de flăcări. Imediat, la faţa locului, s-au deplasat Garda de Intervenţie Siret şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zamostea, cu trei autospeciale.

Până să ajungă pompierii, focul înghiţise deja bucătăria de vară, o magazie de cereale şi o parte a acoperişului casei existând pericolul de propagare la adăpostul de animale şi o locuinţă învecinată, incendiul care a pornit din cauza unui aragaz în funcţiune lăsat nesupravegheat, mistuind şi 300 de kg de grâu şi circa 250 kg de porumb.

Din fericire, în nici unul dintre cazuri nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de