Mariu Zmau: „USL incearca sa repare greselile facute de regimul Traian Basescu”

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău, susţine că în ultimele 65 de zile, Cabinetul Ponta a încercat, prin măsurile economice, să asigure şi să implementeze toate obligaţiile pe care România şi le-a asumat la nivel internaţional. Într-un comunicat de presă, liderul liberalilor suceveni arată că USL încearcă să repare greşelile făcute de regimul Traian Băsescu, să crească numărul locurilor de muncă şi să conducă țara către creştere economică.

Potrivit lui Zmău, Guvernul USL a adoptat o serie de măsuri care să asigure creştere economică, crearea de locuri de muncă şi echitate socială. Liderul PNL a exemplificat cu asigurarea stabilităţii macro-economice, a transparenței și predictibilităţii prin discuțiile cu partenerii noștri internaționali, asigurarea finanțării deficitului bugetar și a datoriei publice, inclusiv prin obținerea unei linii de credit de un miliard euro de la Banca Mondială, asigurarea refacerea puterii de cumpărare a romanilor prin restituirea, în două etape, a banilor ce au fost tăiați bugetarilor și prin restituirea banilor luați abuziv pensionarilor, la plata CASS pensionarilor, stimularea mediului de afaceri prin creșterea plafonului de scutire de TVA până la venituri de 65.000 de euro/an, măsură extrem de utilă pentru micii intreprinzători si PFA, adoptarea de norme fiscale și administrative pentru restructurarea creditelor neperformante în sistemul bancar, oprirea achiziționării de servicii juridice și de consultanță şi reducerea cu 30% a cheltuielilor de protocol și a celor cu deplasările în străinătate.

În acelaşi comunicat de presă, Zmău enumeră şi măsurile economice ce urmează a fi implementate în perioada următoare. “Plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri de până în 500.000 euro, cu condiția ca aceasta să se desfășoare prin mediul bancar. Este o măsura pe care mediul de afaceri ne-o cere de mult timp. Se includ în această categorie extrem de avantajoasă numai plățile făcute prin sistemul bancar. Astfel combatem orice fel de fraudă sau evaziune. Creșterea deductibilității cheltuielilor în cercetare și dezvoltare de la 20% la 50%. Măsura ajută acea zonă din industrie care investește în cercetare și dezvoltare. Eliminarea contribuţiilor la pensii, şomaj, şi la fondul de sănătate pentru toţi care angajează persoane aflate în şomaj, cu vârsta de sub 25 sau peste 55 de ani, pe o perioadă de un an. Facilitatea va fi aplicată pentru toţi întreprinzătorii care angajează aceste persoane pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pe încă un an suplimentar de către firmă. Scutirea de la plata penalităţilor pentru debitorii statului pentru obligaţiile de plată achitate între 1.09 2012 şi 31.12.2012. TVA eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE (uniformizarea regimului TVA pentru ONG-uri și instituții publice care un sunt plătitori de TVA)”, arată preşedintele OM Suceava a PNL, cu precizarea că toate măsurile pe care guvernul le are în vedere au fost transmise partenerilor financiari internaționali şi ele vor fi discutate la momentul vizitei FMI la București, care va avea loc imediat după referendumul din 29 iulie.