Piloti romani si straini au facut spectacol la inaltime pe Aerodromul Floreni din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Asociaţia APPAUM şi Primăria comunei Dorna Candrenilor au marcat sâmbătă, 28 iulie 2012, aniversarea a doi ani de la deschiderea Aerodromului Floreni printr-o manifestare de genul FLY-IN (întâlnire de piloţi şi aeronave în scop turistic, recreativ şi de socializare) la care au participat un număr de 56 de invitaţi (piloţi sau membri în echipaje) cu 27 de aeronave (motodeltaplane, avioane, autogir), informează Dan Cobuz, comandantul Aerodromului Floreni.

Potrivit acestuia, s-au executat în total 210 zboruri (însumând 79 de ore de zbor) în deplină siguranţă.

„Echipajele şi aeronavele participante au provenit atât din România (aerodromurile Rădăuţi, Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Bucureşti, Braşov, Sibiu, Deva, Arad, Cluj, Bistriţa), cât şi din Ungaria, Germania, Polonia, Elveţia.

În paralel, Aerodromul Floreni a organizat în premieră în România un concurs de tip triatlon, desfăşurat sub genericul „Aripi şi Cai-Putere” constând dintr-o probă de zbor (raid de aviaţie pe un traiect impus), o probă pe ATV (îndemănarea conducerii pe un traseu cu obstacole şi precizie la tirul cu arma de paintball) şi o probă de echitaţie.

Accesul publicului la eveniment a fost liber permis într-un perimetru securizat şi cu posibilitate de contact direct cu aeronavele şi echipajele disponibile pentru zboruri de agrement.

Aerodromul Floreni îşi propune organizarea în continuare a acestui gen de activităţi având ca scop atât dezvoltarea turismului aerian şi a zborului cu aeronave uşoare, cât şi promovarea zonei şi atragerea turiştilor în regiunea Bucovinei”, mai precizează comandantul Aerodromului Floreni.


Intră acum și în grupul de