Nechifor: „Le multumesc sucevenilor pentru prezenta la vot. Astept de la CCR o decizie majora pentru tara si nu pentru Basescu sau USL”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PSD Suceava

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor

TEXT LIVE:

“Am încheiat o etapă electorală majoră la Suceava. Prezenţa în judeţ a fost de 43,36 %. 208.720 de oameni au spus DA, 3.363 au fost voturi nule şi un firav vot de susţinere a preşedintelui suspendat de 31.364 de voturi. Comparăm cu voturile de la locale şi vedem o creştere de 72.000 de voturi. Am reuşit să convingem oamenii de necesitatea unei schimbări până la capăt în România. Trendul politic la Suceava este categoric spre PSD. Chiar dacă referendumul nu e validat ca prezenţă, aşteptăm finalul de la CCR. Le mulţumesc sucevenilor pentru prezenţa la vot.

Lupta noastră continuă. Scorul obţinut la Suceava ne motivează mai tare. Personal, ca om politic, nu am simţit niciodată o aşa pornire de a ne preocupa de viaţa politică. Din partea PDL, am avut spectatori, iar în teren scorul a fost categoric, 9-1. Aştept decizia Curţii Constituţionale. Poate trebuia 11-1 sau să îi batem la 0? Am votat mult mai bine de jumătate din cei care trăiesc efectiv la Suceava. Când se va valida recensământul veţi vedea care sunt realităţile. Sper că cei din Curtea Constituţională nu vor gândi politic. Aştept de la CCR o decizie majoră pentru ţară şi nu pentru Băsescu sau USL. CCR a devenit arbitru.

Noi am bătut cu 9-1. Mă aştept ca acest arbitru să dea legitimitatea unei decizii aşteptate în plan european. Sper ca CCR să decidă cu raţionament şi ce e mai bine pentru România. Indiferent ce spune Băsescu, el este în situaţia când, dacă mai ţine torţa în mâini, s-ar putea să dea foc României. CCR decide analizând o cărticică mică. Atunci când s-a scris Constituţia nu a avut instrucţiuni de folosire pentru preşedinţi care dau totul peste cap.”


Intră acum și în grupul de