Tigari de peste doua miliarde de lei vechi, oprite de politistii de frontiera inainte sa ajunga pe piata neagra a contrabandei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din judeţul Suceava au reuşit, pe parcursul zilei de marţi, două capturi de ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană în valoare totală de peste doua miliarde de lei vechi.

Din datele puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch, prima captură s-a realizat după ce poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi au observat în apropierea frontierei de stat un microbuz care se deplasa dinspre graniţă spre localitatea Bilca.

“În momentul în care şoferul microbuzului a observat echipajul poliţiei de frontieră, a schimbat direcţia de mers şi a demarat în trombă pe o stradă lăturalnică unde a abandonat maşina astfel că s-a luat măsura conducerii autovehiculului la sediul Punctului de Lucru Vicov din cadrul SPF Rădăuţi, unde în urma unui control efectuat asupra acestuia au fost descoperite peste 28.000 pachete cu ţigări”, a declarat Ilie Poroch.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 213.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar microbuzul în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Şi lucrătorii din cadrul SPF Brodina au depistat ieri în trafic un autoturism marca „Audi A6”, condus de un bărbat din comuna Brodina, judeţul Suceava.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au trecut la verificarea autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, într-un locaş special amenajat în spatele banchetei, un număr de peste 1.200 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Şi în acest caz, ţigările în valoare de circa 125 de milioane de lei vechi au fost confiscate, iar maşina reţinută până la finalizarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de