Captura impresionanta de tigari de contrabanda realizata de politisti, la Brodina


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au organizat în noaptea de marţi spre miercuri o acţiune, pe raza comunelor Ulma şi Brodina, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări peste frontiera de stat cu Ucraina. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, în jurul orelor 02:30, în comuna Ulma, poliţiştii au observat nu mai puţin de cinci autoturisme de teren care au ieşit de pe un drum forestier paralel cu frontiera de stat cu ţara vecină şi se deplasau către comuna Brodina.

Imediat, a început urmărirea acestora, unul dintre autoturisme, condus de un tânăr de 25 de ani din oraşul Vicovu de Sus, încercând tot timpul să obstrucţioneze autospeciala IPJ pentru a asigura continuarea deplasării celorlalte autovehicule.

„În aceste condiţii, poliţiştii au dispus un blocaj pe DJ 209G, cu două maşini, pe raza comunei Brodina, pentru oprirea suspecţilor. Agenţii de poliţie au efectuat semnale de oprire concomitent cu punerea în funcţiune a semnalelor luminoase ale celor două autospeciale, dar primul autoturism de teren nu a oprit, ci şi-a continuat deplasarea şi încercând să treacă pe lângă unul din cele două autovehicule MAI care efectua blocajul, l-au acroşat”, ne-a declarat Ionuţ Epureanu.

Impactul a fost atât de puternic încât maşina de teren a ricoşat în şanţul din partea laterală a drumului şi s-a răsturnat, iar un poliţist din echipajul autospecialei avariate a fost nevoit să-l someze cu pistolul din dotare pe conducătorul autoturismului, un tânăr de 29 de ani tot din Vicovu de Sus, care încerca să fugă de la faţa locului reuşind să-l imobilizeze.

Cel de-al doilea autoturism de teren a oprit la o distanţă de 20 de metri de barajul format din autospecialele de poliţie, iar conducătorul auto a fugit.

„Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat, în comuna Brodina, celelalte trei autovehicule de teren, unul abandonat în albia râului Suceava, unul pe DJ 209G, şi unul ascuns în curtea unei locuinţe în construcţie din zonă. Continuându-se investigaţiile, pe un drum forestier, au fost descoperite peste 100 de baxuri de ţigări de provenienţă extracomunitară, a câte 500 de pachete fiecare (aproximativ 50.000 pachete ţigări), cantitatea exactă şi valoarea acestora urmând a fi stabilită”, a mai adăugat insp. Ionuţ Epureanu.

Cele cinci maşini de teren au fost ridicate şi indisponibilizate, iar cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoaneloe implicate în contrabanda cu ţigări.


Intră acum și în grupul de