Batrana de 78 de ani, lasata fara agoniseli de falsi vanzatori ambulanti


Intră acum și în grupul de

O nouă victimă a falşilor comercianţi ambulanţi de produse textile s-a înregistrat în judeţul Suceava pe parcursul zilei de miercuri. De data aceasta este vorba despre o bătrână de 78 de ani, din comuna Stulpicani, care a rămas fără aproape 40 de milioane de lei vechi.

Cercetările efectuate de organele de poliţie au stabilit că în jurul orelor 15:00, acasă la bătrână au venit trei persoane cu un autoturism înmatriculat în judeţul Iaşi, dintre care o femeie şi doi bărbaţi, cu scopul de a cumpăra cupoane de călătorie CFR.

“Deoarece victima nu avea astfel de tichete, cele trei persoane i-au oferit spre vânzare mai multe articole textile, respectiv o plapumă şi o lenjerie de pat și pentru care, cele trei persoane au cerut suma de 200 de lei, iar în urma negocierii cu partea vătămată s-au oferit să le vândă pentru doar 100 de lei”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Fericită că face o afacere bună, bătrâna însoţită de femeie au intrat în locuință, de unde victima a scos un portmoneu în care avea suma de 4.000 lei. A luat de acolo 100 de lei pentru a achita marfa, restul sumei lăsând-o pe pat, lângă portofel, moment în care a venit unul dintre bărbaţi care i-a oferit în aceeași sumă încă o lenjerie de pat.

“În timp ce persoana femeia îi distrăgea atenția părții vătămate prin expunerea produselor textile, într-un moment de neatenție, bărbatul a intrat în dormitor, unde pe pat se afla suma de 3.900 lei, pe care a sustras-o. În scurt timp, persoana vătămată le-a achitat suma de 100 de lei pentru materialele cumpărate, după care persoanele au părăsit domiciliul părţii vătămate deplasându-se cu același autoturism”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de