Baisanu: „Primaria Ipotesti a aprobat un hectar pentru a fi imprejmuit si transformat in groapa de gunoi. Asteptam avizele de la APM”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Alexandru Baisanu, presedintele CJ Suceava, liderul PNL Suceava

TEXT LIVE:

“Azi, la Consiliul Judeţean Suceava, au fost prezenti reprezentanţii institutiilor care pot oferi solutii pentru cazul deseurilor. Solutia de a depozita la DIASIL e gresita.

Am stabilit verificarea a patru amplasamente la nivel de judet, unul pentru zona de munte, unul pe zona Suceava si cate unul pentru Humor si Siret.

Avem nevoie de patru gropi pentru a micsora costurile de transport al deseurilor. Stim clar ca dupa 2014 va fi gata groapa de la Moara.

La nivel de CJ, trebuie sa luam masuri ca sa trecem urgent la treaba la Moara. In ultimii 4 ani, problema cu groapa a trenat in administratia PDL. E posibil ca fosta groapa de gunoi a Sucevei sa fie folosita ca zona de depozitare a deseurilor. Exista cateva hectare in apropierea fostei gropi.

Primaria Ipotesti a aprobat un hectar pentru a fi imprejmuit si transformat in groapa de gunoi. Asteptam avizele de la APM. Dupa ce vom folosi temporar zona, va trebui ecologizata si inchisa in termenii ceruti de UE.

Ion Lungu a fost prezent la sedinta cu gunoiul, a venit din concediu. Am lamurit bazele pe care trebuie cladita activitatea pe zona aceasta.

Cu Lungu discutam acum doar chestiuni strict administrative. Pe mine ma intereseaza o relatie normala in administratie.

Trendul aratat de populatia tarii e unul lamuritor. La nivel de alegeri locale am avut un scor transant pentru USL. Oamenii nu mai vor PDL la guvernare. PDL nu mai are nici o sansa pe viitor in Romania. Sub nici o forma nu mai exista prag electoral impus de cineva la referendum in UE. Daca Basescu a inteles prin referendum << lovitura de stat >> inseamna ca neam de neamul lui nu a inteles o iota din ce inseamna Constitutie.

Fiecare primar PNL si-a facut treaba din punct de vedere administrativ la alegeri. Primarii PDL au incercat insa sa ii opreasca pe oameni sa mearga la vot. Vom avea la partid o analiza a ceea ce s-a intamplat duminica la referendum si vom comunica chestiunile pe care le vom adopta.

Voi candida pe colegiul nr. 1 pe Suceava la alegerile generale. Asta am decis. Avem 21 de membri ai PNL care doresc sa candideze pe cele 7 posturi pe care speram sa le avem repartizate pentru PNL. “


Intră acum și în grupul de