Excursie la manastirile din judet pentru pensionarii inscrisi la C.A.R.P. Suceava


Intră acum și în grupul de

În jur de 56 de suceveni, beneficiari ai serviciilor oferite de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) Suceava, vor pleca duminică, 5 august 2012, într-o excursie în cadrul căreia vor vizita mai multe obiective turistice religioase.

„C.A.R.P. Suceava organizează la începutul lunii august o nouă excursie destinată pensionarilor înscrişi la noi, de această dată în judeţul Suceava. Ne propunem ca duminică să vizităm un loc deosebit, despre care puţină lume a auzit, anume Mănăstirea Sihăstria Putnei, acolo unde vom asista la Sfânta Liturghie. După acest moment, ne vom deplasa, pentru vizitare, la Mănăstirile Putna, Suceviţa, Moldoviţa şi nu în ultimul rând, la Catedrala < Naşterea Maicii Domnului >> din Gura Humorului”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ana Negru, contabil–şef în cadrul C.A.R.P. Suceava.

Potrivit acesteia, plecarea se va face duminică, la ora 07.00, din parcarea Restaurantului Continental Suceava, iar excursioniştii se vor întoarce în seara aceleiaşi zile, în jurul orei 20.00. Deplasarea se va face cu un autocar de 46 de locuri, respectiv cu un microbuz de 10 locuri.

“Pensionarii suceveni sunt dornici să iasă şi să revadă locurile în care au ajuns poate doar în tinereţe. Am onorat în primul rând solicitările care existau pe lista de aşteptare încă din luna iulie, după care, în decursul a două-trei zile de la afişarea excursiei, au fost ocupate aproximativ toate locurile. Mai avem doar zece locuri libere la autocar care cred că se vor ocupa în cursul zilei de astăzi. În această excursie vor merge persoane cu vârsta cuprinsă între 40 şi 75 de ani. Menţionez că opririle vor fi dese, iar ca de obicei, vom avea la noi o trusă cu medicamente pe care o vom utilize în cazul în care va fi nevoie”, a precizat Ana Negru.

În calitate de contabil-şef al C.A.R.P. Suceava, aceasta a arătat că 40% din cheltuielile excursiei sunt suportate de instituţia suceveană, iar restul de 60% de către pensionari.

Costul unei excursii de o zi este în jur de 25-30 lei, cu precizarea că excursiile de două zile, unde este necesară cazarea oamenilor, ajunge la suma de 90 lei.

“În excursia de duminică, beneficiarii C.A.R.P. Suceava vor primi în jurul prânzului, din partea instituţiei noastră, o cafea”, a completat Negru.


Intră acum și în grupul de