Protest la mina de uraniu Crucea. Peste 300 de mineri s-au blocat in subteran, nemultumiti de salariile mici

Peste 300 de mineri s-au blocat, joi dimineaţă, în subteran la mina de uraniu Crucea, din judeţul Suceava, nemulţumiţi din cauza condiţiilor proaste de muncă şi a salariilor mici.

Potrivit Antena3.ro, ortacii au recurs la această măsură după ce negocierile cu şefii Companiei Naţionale a uraniului au eşuat.

Ortacii de la singura singura mină de uraniu din România, care oferă materia primă pentru centrala nucleară de la Cernavodă se plâng că salariile lor nu au mai crescut din 2009. Au ajuns astfel ca după 10- 15 ani de muncă, să câştige doar 1.500 de lei, cu tot cu sporuri.

“Lucrăm în condiţii foarte grele. Suntem siliţi să intrăm în greva foamei, nu mai avem ce mânca, nu mai avem ce duce la copii, acasă”, susţin minerii.

Sursa citată precizează că aceştia au cerut să stea de vorbă cu conducerea minei şi a Companiei Naţionale a Uraniului, dar când şefii au ajuns în faţa minei, ortacii i-au huiduit.

După aproape 3 ore de negocieri, minerii au primit promisiuni că situaţia se va rezolva, dar pentru moment nu sunt bani.

Supăraţi că soluţia problemelor se amână, ortacii au promis că se blochează în subteran, mai scrie Antena3.ro.