Trei incendii de vegetatie uscata izbucnite in judetul Suceava, intr-o singura zi


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni s-au confruntat, pe parcursul zilei de joi, cu trei incendii de vegetaţie uscată izbucnite pe raza judeţului nostru.

Potrivit declaraţiilor făcute de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Dan Constantin Moroşanu, toate incendiile au avut loc odată cu venirea serii. Primul incident s-a semnalat, în jurul orelor 19:40, pe raza comunei Iacobeni, unde a participat Garda de Intervenţie Vatra Dornei pentru lichidarea flăcărilor izbucnite la o suprafaţă de teren acoperită atât cu vegetaţie uscată cât şi de resturi de exploatare forestieră.

„La sosirea achipajelor, existau două focare la o distanţă de aproximativ 300 de metri, unul faţă de celălalt, iar incendiul se manifesta pe o suprafaţă de 400 mp, cu pericol de propagare la fondul forestier. La locul intervenţiei, se afla SVSU Iacobeni cu un echipaj format din 10 pompieri voluntari, personal din cadrul ocoalelor silvice din Iacobeni şi Pojorâta şi 5 cetăţeni din zonă, incediul fiind lichidat de abia după miezul nopţii”, ne-a declarat Dan Moroşanu.

Detaşamentul de pompieri Suceava a fost anunţat aproape de orele 21:00 de izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată pe marginea DN 17 la ieşirea din municipiul Suceava. Pompierii militari s-au deplasat cu o autospecială de apă şi spumă încadrată cu 5 subofiţeri pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la sosirea achipajului, arzând miriştea pe o suprafaţă de aproximativ două ha, cu pericol de propagare la terenurile agricole învecinate.

Odată cu căderea întunericului, alarma a sunat şi la Detaşamentul Vatra Dornei, pompierii militari fiind chemaţi în ajutor pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna Dorna Candreni.

„La sosirea achipajului, ardea vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, astfel că s-a trecut la localizarea şi lichidarea incendiului cu mijloacele din dotare, flăcările fiind stinse după aproape două ore de intervenţie”, a mai adăugat plt.maj. Dan Moroşanu.


Intră acum și în grupul de