John Fanning, fondatorul Napster, a conferentiat la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Americanul John Fanning, recunoscut ca fiind unul dintre pionierii internetului, a conferenţiat marţi, în corpul D al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Prezenţa sa a stârnit îndeosebi interesul studenţilor USV, din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor care au avut posibilitatea să îi adreseze întrebări celui care este considerat o legendă a spaţiului virtual.

Numele americanului este legat de multe tehnologii asociate cu serviciile de date de azi: distribuție de conținut agregat – Napster, VoIP, arhitecturi client-server dedicate, auto-upgrade/autentificare.

Fanning a pus bazele motoarelor de căutare în timp real și a introdus folosirea unor sisteme distributive de date sensibile între utilizatori. Sociabil şi cu un dezvoltat simţ al umorului, fondatorul Napster le-a împărtăşit studenţilor suceveni momentele importante care au dus la reuşita sa profesională. Acesta a povestit despre colaborarea profesională pe care a avut-o cu regretatul Steve Jobs (cofondator şi director general al firmei Apple Computer) despre care a spus că era un om extrem de riguros cu munca sa şi cu deciziile pe care le lua în plan profesional.

Deopotrivă, John Fanning a vorbit cu plăcere şi despre cofondatorul Microsoft Corporation, Bill Gates, de la care a învăţat că indiferent de domeniul în care activezi “este foarte important să faci lucrurile cu pasiune”, a subliniat americanul. Totodată, acesta le-a transmis studenţilor suceveni că indiferent de locul pe care îl ocupi într-o structură socială, este foarte important să ai simţul umorului.

“Trebuie să ai încredere în tine şi să fii conştient de faptul că oamenii îşi vor aduce aminte de felul în care îi faci tu să se simtă”, a subliniat Fanning.

La conferinţa de la Universitatea suceveană au participat şi profesori universitari, reprezentanţi ai companiei sucevene de IT, Assist, dar şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii din municipiu.


Intră acum și în grupul de