Zeci de angajati ai Postei Romane de la Suceava au pichetat sediul institutiei unde lucreaza


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de angajaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Suceava au pichetat luni dimineaţă sediul instituţiei, dorind sa fie alături de colegii lor din întreaga țară în cadrul mişcării naţionale de protest împotriva managementului considereat defectuos al Companiei Naţionale ”Poşta Română”.

În ideea redresării companiei care înregistrează pierderi mari, sunt preconizate anul acesta reduceri salariale şi restructurarea a circa 20% din personal.
Petrişor Călin, liderul judetean al sindicalistilor suceveni din CNPR a declarat ca principalele revendicări sun respectarea de către actuala conducere a CNPR a Contractului Colectiv de muncă 2008 – 2018.

În pofida prevederilor acestui contract, poştaşilor suceveni nu le mai sunt plătite orele suplimentare, n-au fost lăsaţi să plece în concediile aferente anului 2011, au rămas fără sporul de fidelitate, le este refuzată trecerea la o categorie profesională superioară de salarizare, deşi au trecut testele specifice.

La aceste nemulţumiri se adaugă faptul că Poşta Română, nu a primit aşa cum au beneficiat alte companii de stat, niciodată subvenţii si că au fost amenințati cu restructurări masive.

“Se doreşte reducerea pierderilor companiei pe spatele nostru. Se trage tot în cel care munceşte. Se trage o dată, se trage de două ori, se trage într-una. Ştim că sunt ani grei, dar ce vină avem noi? La nivelul conducerii s-au încheiat în anii trecuţi contracte păguboase pentru CNPR, contracte pe care trebuie să le plătim noi acum, din salariu şi chiar cu pierderea locului de muncă”, a declarat Petrişor Călin.

Oficiul Suceava numără aproximativ 850 de angajati.


Intră acum și în grupul de