Meningita a facut noi 14 victime in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Alte 14 persoane, 11 copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani şi 3 adulţi, au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu diagnosticul „Meningită acută virală”, pe parcursul săptămânii trecute.

Potrivit unei informări trimise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dintre aceştia, 6 provin din mediul rural (Bosanci, Brodina, Fântânele, Ilişeşti, Grăniceşti, Moara (câte un caz), iar restul din municipiile Suceava (7 cazuri) şi oraşul Dolhasca (un caz).

“Până în prezent s-au înregistrat un număr de 290 cazuri de îmbolnăvire, din care mai sunt internaţi un număr de 21 de pacienţi, toţi cu forme uşoare şi medii de îmbolnăvire, cu evoluţie favorabilă sub tratament simptomatic. Cele mai multe cazuri – 40% provin din municipiul Suceava.

Evoluţia săptămânală a internărilor, începând cu data de 31 mai 2012, indică tendinţa de scădere a numărului de îmbolnăviri”, precizează reprezentanţii DSP.
Tot ei recomandă populaţiei evitarea scăldatului în locuri neamenajate şi respectarea recomandărilor privind regulile de igienă personală.

„Ţinând cont de apropierea deschiderii noului an şcolar, am propus Instituţiei Prefectului organizarea unei întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice din localităţile unde se înregistează cele mai multe cazuri şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, pentru evaluarea stadiului de realizare a igienizării şcolilor, aprovizionării cu apă, dotării cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de