Aproape 5.000 de copii vor incepe clasa pregatitoare in noul an scolar, la Suceava


Intră acum și în grupul de

În conformitate cu ultima etapă de înscriere, un număr de 4.730 de copii din judeţul Suceava vor fi şcolarizaţi în cadrul a 289 de clase pregătitoare, odată cu începutul noului an şcolar, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman.

Potrivit acesteia, până la începutul noului an şcolar din data de 10 septembrie 2012, copiii care au rămas neînmatriculaţi, vor fi primiţi la şcolile la care au fost arondaţi.

„În principiu, copiii vor fi pregătiţi la clasă de către cadre didactice titulare, chiar şi de către cele care au susţinut examenul de titularizare în această vară, care pot preda în învăţământul primar”, a subliniat Hacman.

Aceasta a precizat că după data de 20 august 2012, învăţătorii vor începe cursurile speciale de formare, care se vor desfăşura în două etape – ultima parte a lunii august, respectiv începutul lunii septembrie.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a menţionat că aceste cursuri menite să îi instruiască pe învăţători pentru clasa pregătitoare, se vor ţine în şase centre de formare organizate în diferite şcoli din judeţul Suceava. “Va exista câte un centru de formare în: Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung şi Vatra Dornei”, a spus Hacman.


Intră acum și în grupul de