Acasă Actualitate Bazarul sucevean a fost luat din nou la puricat de inspectorii DRAOV...

Bazarul sucevean a fost luat din nou la puricat de inspectorii DRAOV Iasi


Intră acum și în grupul de

Bazarul sucevean a fost luat cu asalt, miercuri dimineaţă, de o armată întreagă de forţe de ordine şi inspectori de la DRAOV Iaşi (Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale) şi de la direcţiile judeţene de profil din Bacău şi Botoşani.

La descindere au luat parte şi lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, acţiunea fiind una pe linia verificării activităţilor comerciale desfăşurate cu bunuri provenite din spaţiul extracomunitar, identificarea fenomenelor de evaziune fiscală, în special pe lina sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi vamale, precum şi pe linia respectării prevederilor Legii privind Dreptul de Proprietate Intelectuală.



Rezultatele nu au întârziat să apară fiind, potrivit purtătorului de cuvânt al DRAOV Iaşi, insp.prin. Liana Barbu, aplicate şi încasate 14 amenzi contravenţionale în valoare totală de 180 de milioane de lei vechi.

Totodată autoritatea vamală a reţinut, în vederea confiscării, diverse bunuri care proveneau din Turcia şi Ucraina, de la pompe de apă, hidrofoare şi bunuri de utilitate casnică până la confecţii şi produse de igienă personală pentru care nu s-a putut face dovada provenienţei, în valoare de peste 34.000 RON.

Mai mult, potrivit surselor citate, din diferite locaţii ale Bazarului Suceava organele de control au ridicat în vederea confiscării cantităţi însemnate de mărfuri de provenienţă ucraineană care au fost pur şi simplu abandonate de către proprietari la vederea inspectorilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version