Echipa Sucevei, „ciuca batailor” la turneul de fotbal „Patru regiuni pentru Europa” din Franta


Intră acum și în grupul de

Cea de-a XI-a ediţie a turneului Internaţional de Fotbal pentru juniori din cadrul proiectului „Patru Regiuni pentru Europa”, una din cele mai longevive acţiuni desfăşurate în cadrul parteneriatelor dintre Consiliul Judeţean Suceava, Departamentul Mayenne, Consiliul Regional Schwaben şi Administraţia Regională de Stat Cernăuţi, s-a desfăşurat în perioada 23-26 august a.c., în Franţa, la Craon.

Delegaţia judeţului Suceava a fost formată din 32 de membrii, respectiv 5 reprezentanţi ai administraţiei publice, 3 antrenori de fotbal, 16 sportivi, 5 muzicieni, un profesor coordonator şi 3 interpreţi. Spre deosebire de celelalte ediţii, organizatorii turenului de anul acesta au adus un plus de diversitate proiectului prin alcătuirea unei trupe muzicale funk care a încântat publicul pe toată durata dineului oficial din închiderea competiţiei. Din componenţa trupei au făcut parte câte 5 artişti din cele 4 regiuni.

Clasamentul turneului de fotbal a adus pe podium reprezentativele Germaniei (regiunea Schwaben), Ucrainei (regiunea Cernăuţi) şi Franţei (departamentul Mayenne), România, reprezentată de judeţul Suceava, ocupând locul al IV-lea. Sportivii suceveni s-au remarcat atât prin jocul din teren , cât şi prin spiritul de fair-play de care au dat dovadă pe tot parcursul competiţiei.

„În privinţa echipei noastre, s-au simţit din plin lipsa pregătirii şi a omogenităţii, deoarece acţiunea a demarat destul de târziu. Cu toate acestea, chiar dacă am pierdut toate cele trei meciuri, am avut momente în care ne-am ridicat la nivelul celorlalte echipe”, a declarat antrenorul echipei, prof. Ioan Radu.

Antrenorul secund al echipei, prof. Laurenţiu Tomescu, a susţinut afirmaţiile d-lui Radu, subliniind, totodată, buna organizare şi desfăşurare a competiţiei, fiind plăcut surprins de nivelul înalt de pregătire al echipelor participante.

În vederea reprezentării în condiţii cât mai bune a delegaţiei sucevene la Turneului de Fotbal, Consiliul Judeţean Suceava a fost sprijinit în demersurile sale şi de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.


Intră acum și în grupul de