Primaria Suceava a mai facut un pas in vederea obtinerii de fonduri elvetiene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene a fost prezentă la finele săptămânii trecute în Capitală, unde a avut la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor o nouă rundă de discuţii şi analiză a proiectelor pe care Primăria Suceava intenţionează să le implementeze cu fonduri elveţiene.

Cele trei propuneri vizează încălzirea Centrului comercial “Bazar” din municipiul reşedinţă de judeţ, reabilitarea sistemului de iluminat public şi reabilitarea termică a clădirii sediului administraţiei locale.

Potrivit declaraţiilor făcute de edilul şef al oraşului, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, la discuţiile de la minister, care este intermediarul în gestionarea fondurilor, au participat şi reprezentanţi ai Ambasadei Elveţiei fiind încheiat un protocol de colaborare pentru a fi acreditaţi în vederea implementării proiectelor de dezvoltare durabilă energetică.

“În cadrul discuţiilor, s-a stabilit ca schiţele de proiect să se depună pe data de 12 ianuarie 2013, iar Primăria Suceava va trebui să plătească anual suma de 285 de euro până în 2015, o sumă modică faţă de valoarea proiectelor pe care dorim noi să le derulăm, fiind vorba de 1,3 milioane de euro în ce priveşte Bazarul, 12,3 milioane de euro pentru iluminat şi 1,6 milioane pentru reabilitarea termică a clădirii Primăriei” a declarat Ion Lungu.

Evaluarea proiectelor se va face la Berna, în Elveţia, urmând ca cel târziu în a doua jumătate a anului viitor să se facă selecţia şi semnarea finanţării pentru derularea efectivă a proiectelor.


Intră acum și în grupul de