Termica are sanse mari sa primeasca o noua refinantare din partea Alpha Bank (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Societatea de termoficare din municipiul reşedinţă de judeţ are şanse mari să primească din partea Alpha Bank o nouă refinanţare în valoare de 150 de miliarde de lei vechi pentru achiziţia cărbunelui necesar funcţionării în iarna 2012 – 2013.

Împrumutul pe care Termica SA vrea să-l facă este unul girat de către administraţia publică locală suceveană, în acest sens, pe parcursul zilei de vineri, edilul şef al oraşului, Ion Lungu, a fost împreună cu conducerea societăţii de termoficare la sediile centrale ale mai multor bănci în vederea obţinerii fondurilor financiare necesare.

Potrivit declaraţiilor făcute de ocupantul fotoliului de primar al municipiului, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, discuţiile cu Alpha Bank au fost constructive, iar în două săptămâni, există toate şansele ca împrumutul să fie accesat.

“Sigur, noi am fost la mai multe bănci, dar fiecare ne trimitea la unitatea care în prezent finanţează Termica, iar la Alpha Bank discuţiile au fost foarte constructive şi cred că vom primi această prelungire a liniei de credit, această refinanţare, girată de administraţia publică locală”, a declarat Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a mai adăugat că din păcate, locuitorii oraşului nu prea s-au înghesuit pentru a achita datoriile către Termica, din target-ul propus de 20 de miliarde de lei vechi asociaţiile achitând doar 17 miliarde pentru luna august, iar conducerile asociaţiilor nu cred că în luna septembrie situaţia se va îmbunătăţi, având în vedere că multe familii vor avea cheltuieli suplimentare, odată cu începerea anului şcolar.

“Dacă o luăm aşa, în fiecare lună este câte ceva, ori vine Paştele, ori incepe şcoala, ori e perioada concediilor, dar trebuie să pricepem cu toţii că nu se poate asigura o utilitate fără a fi plătită. Încă o dată, îi rog pe suceveni să facă eforturi şi să plătească sumele pe care le au la Termica pentru a putea asigura furnizarea apei calde şi în continuare”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de