Gospodarie din comuna Frumosu, inghitita de flacari


Intră acum și în grupul de

Flăcări înalte cât casa au cuprins, aproape de miezul nopţii de miercuri spre joi, o gospodărie din localitatea Deia, comuna Frumosu. Chemaţi în ajutor, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc s-au deplasat imediat la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, „în sprijinul pompierilor militari se aflau deja voluntarii de la SVSU Frumosu cu o autospecială şi o motopompă încadrate cu 7 voluntari şi SVSU Vatra Moldoviţei cu cinci voluntari şi o autospecială”.

În ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenţie, pârjolul a înghiţit adăpostul de animale pe o suprafaţă de peste 90 de metri pătraţi, garajul, magazia de lemne şi adăpostul de păsări pe o suprafaţă de aproximativ 24 de metri pătraţi, toate construcţiile ridicate din lemn. Flăcările au mai transformat în scrum şi opt metri cubi de lemne de foc, doi metri cubi de cherestea, aproximativ 10 tone de furaje şi un tocător.

Atât pompierii cât şi proprietarii gospodăriei nu au mai putut face nimic nici pentru trei animale mari şi 55 de păsări de curte care au pierit în incendiu. „Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al unui conductor electric defect”, ne-a mai declarat lt. Marian Ruscan.


Intră acum și în grupul de