Constructia noii centrale termice a municipiului Suceava va fi finantata de Raiffeisen Bank International (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu şi-a exprimat, miercuri, încrederea că în primăvara anului viitor va fi funcţională noua centrală termică a oraşului care va fi dimensionată noilor cerinţe ale pieţei de termoficare a municipiului. El a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că firma bucureşteană Adrem Invest va semna un contract de finanţare pentru construcţia noii centrale termice din municipiul Suceava cu banca austriacă Raiffeisen.

Lungu a precizat că a avut discuţii cu o delegaţie formată din reprezentanţii băncii Raiffeisen International, ai Kontrollbank din Austria şi ai firmei austriece Urbas ce va asigura echipamentele necesare construcţiei centralei şi cu cei ai firmei Adrem Invest care vor implementa proiectul.

Edilul-şef al Sucevei a arătat că reprezentantul Raiffeisen, Philipp Czaika, a spus că board-ul băncii a aprobat finanţarea împrumutului necesar construcţiei noii centrale termice şi că înainte de semnarea contractului de finanţare trebuia purtată o discuţie şi cu reprezentanţii autorităţilor sucevene, beneficiare ale proiectului. „Mi-a dat confirmarea că proiectul va prinde contur”, a spus Lungu.

El a subliniat că este „un lucru mare” că s-a obţinut această finanţare, mai ales în actualele condiţii economice şi pe fondul insolvenţei Hidroelectrica care a provocat prudenţă în finanţarea proiectelor energetice în România.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare.Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.


Intră acum și în grupul de