Tur de forta pentru primarul Sucevei si la inceputul acestui an scolar. Vezi AICI la ce scoli va fi prezent Ion Lungu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a primit foarte multe invitaţii de a participa la festivităţi de deschidere a noului an şcolar, dar din păcate, nu le va putea onora pe toate.

El a precizat însă că tot va face un tur de forţă ce include 9 unităţi educative din toate cartierele municipiului, fiind vorba despre Şcoala cu clasele I-VIII nr. 11 ,,Miron Costin” din Burdujeni, Şcoala Generală nr. 6 din Burdujeni sat, Şcoala Generală nr. 7 din cartierul Iţcani, Şcoala Generală nr. 8 din George Enescu, Şcoala cu clasele I-VIII Nr.9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Şcoala particulară „Filadelfia”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Grădiniţa „Gulliver”.

Anul şcolar 2012 – 2013 va demara în municipiul reşedinţă de judeţ cu 27 de clase pregătitoare conform noilor norme educaţionale, cele mai multe, câte patru, fiind la şcolile nr. 10 şi 11 din cartierul Burdujeni şi nr. 9 din cartierul Obcini.

Conducerea administraţiei publice locale a fost în control prin toate unităţile şcolare sucevene pentru a vedea stadiul în care se află acestea în ce priveşte pregătirea noilor clase „0”. Concluzia a fost îmbucurătoare, „toate fiind dotate cu mobilierul necesar prin fonduri guvernamentale şi doar în unele cazuri se mai aşteaptă sosirea cadrelor didactice specializate ce urmează cursuri de instruire la Inspectoratul Şcolar”, după cum a declarat Ion Lungu.

Edilul şef al municipiului Suceava a mai adăugat că şi în ceea ce priveşte lucrările de reparaţii şi modernizări la şcolile sucevene, acestea s-au derulat foarte bine, anul acesta Primăria alocând în această direcţie, cu toate greutăţile existente, suma de peste un milion de euro.


Intră acum și în grupul de