Vin banii pentru plata arieratelor primariilor din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O nouă tranşă de bani va ajunge în cel mai scurt timp la primăriile din judeţ în vederea achitării arieratelor pe care le au acestea faţă de societăţile care au contractat diferite lucrări.

Afirmaţia a fost făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Băişanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi.

“După ce am reuşit să aducem pe HG nr. 577 bani pentru o serie de primării, din discuţiile avute cu ministrul Dezvoltării Eduard Hellvig, acum se pregăteşte o nouă tranşă pentru plata arieratelor la primăriile care au lucrări făcute pe proiecte de apă şi canalizare şi facturate cu 90 de zile în urmă, ceea ce este un lucru mult aşteptat atât de administraţiile locale, cât mai ales de operatorii economici ce au efectuat lucrări şi încă nu şi-au primit banii din perioada guvernării PDL”, a declarat Alexandru Băişanu.

Vicepreşedintele executivului judeţean a mai afirmat că nu se poate vorbi încă despre o sumă deoarece aceasta se va cunoaşte cu exactitate doar după ce primăriile şi societăţile vor aduce la cunoştinţa autorităţilor centrale şi vor demonstra cu acte ce lucrări au fost făcute şi că au dreptul să primească sumele restante.

Una dintre administraţiile locale ce aşteaptă cu mult interes aceşti bani este Primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Edilul şef, Ion Lungu, a declarat că Suceava a depus deja documentaţia necesară la Direcţia de Finanţe încă de săptămâna trecută şi speră să primească cât mai mulţi bani din totalul necesar.

“Este mare nevoie de bani şi trebuie să facem şi aceste plăţi având în vedere criza ce se accentuează. An de an, sunt tot mai puţini bani la bugetul de stat şi de aceea cred că în bugetele viitoare vor avea prioritate cheltuielile de finanţare, arieratele şi mai apoi investiţiile pentru a putea achita o parte cât mai mare din stocul plăţilor restante”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de