Focuri de arma trase in miezul noptii si tigari de contrabanda de peste 130.000 de lei interceptate de politistii de frontiera (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liniştea din miezul nopţii de sâmbătă spre duminică ce se aşezase peste localitatea Brodina, judeţul Suceava, a fost spartă de focurile de armă trase de poliţiştii de frontieră.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch, incidentul a avut loc în jurul orelor 01:30, când lucrători din cadrul SPF Brodina au observat în imediata apropiere a frontierei de stat, mai multe persoane care se deplasau pe jos dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

Imediat poliţiştii de frontieră au pornit după ele şi deoarece traficanţii nu s-au supus somaţiilor prin voce, au fost executate conform procedurilor legale, două focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii una dintre persoanele implicate in activitatea de contrabandă, celelalte abandonând coletele pe care le transportau şi profitând de întuneric şi terenul accidentat, s-au dispersat in zonă.

“În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că persoana în cauză este un bărbat de 43 de ani, din localitatea Straja, judeţul Suceava, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 7 colete ce conţineau cantitatea de 14.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 133.000 de lei” ne-a declarat Ilie Poroch.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, totodată, fiind informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de